تفریح و سرگرمی

لطفا قهقه نزنید!! و با تمام وجود از این همه تنوع لذت ببرید

تفریح و سرگرمی

لطفا قهقه نزنید!! و با تمام وجود از این همه تنوع لذت ببرید

علت اضطراب در شکم شماست نه مغزتان!

برای اولین بار محققان دانشگاه مک‌مستر به مدارک قاطعی رسیده‌اند که یک باکتری مقیم در معده و روده بر شیمی مغز و رفتار آن تاثیرگذار است.

اهمیت این یافته‌ها به این خاطر است‌که بارها انواع مختلفی از بیماری‌های معده‌ای - روده‌ای همچون سندرم تحریک‌پذیر شکم را با افسردگی و اضطراب (استرس) مرتبط دانسته‌اند. این نتایج جالب‌، انگیزه و عامل محرکی شد تا در تحقیقات بعدی متخصصان به دنبال مولفه میکروبی برای رابطه علت و معلولی بیماری‌های رفتاری باشند.

این تحقیقات که توسط پروفسور استفان کالینز ر انستیتو تحقیقات سلامت گوارش Farncombe انجام گرفته در نشریه اینترنتی مطالعه معده و روده و بیماری‌های مربوط به آن به چاپ رسیده است.

معده و روده انسان محل زندگی حدود هزار تریلیون باکتری است که در یکدیگر زندگی می‌کنند.

این باکتری‌ها هرکدام وظایفی را به عهده دارند که برای سلامت انسان حیاتی است. آنها انرژی لازم از رژیم غذایی را جمع‌آوری می‌کنند، در برابر آلودگی‌ها از سلول‌ها محافظت کرده و مواد غذایی لازم برای سلول‌های دل و روده را تامین می‌کنند.

هرگونه اختلال در عملکرد این باکتری‌ها می‌تواند منجر به شرایط مخاطره‌آمیز و تهدیدآمیزی برای انسان شود. کولیت (ورم مخاط روده بزرگ) ناشی از آلودگی باکتری Clostridium که در اثر درمان آنتی‌بیوتیک نسبت به آن مقاوم می‌شود از جمله این اختلالات است. برای مطالعه و بررسی تاثیرات دقیق باکتری‌ها بر انسان، محققان با آزمایش روی موش‌های سالم نشان دادند که ایجاد اختلال روی محتوای باکتریایی دل و روده توسط آنتی‌بیوتیک‌ها باعث تغییراتی در رفتار موش‌ها می‌شود. در نتیجه این تغییرات هوشیاری موش‌ها کمتر شده یا دچار استرس و اضطراب می‌شوند.

به محض قطع کردن مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها باکتری‌های ساکن در دل و روده به حالت نرمال برگشتند. این اتفاق با بازگشت رفتار و شیمی مغز به حالت عادی همراه بود. برای تایید این مطلب که باکتری‌ها بر رفتار تاثیر گذارند محققان باکتری‌هایی از موش‌هایی با الگوی رفتاری متفاوت را در موش‌های سالم بدون میکروب جمع کردند.

در نتیجه این عمل، موش‌های سالم با سابقه رفتاری انفعالی پس از دریافت باکتری، به موش‌هایی فعال‌تر و جسورتر تبدیل شدند. عکس این قضیه هم درست از آب درآمد و موش‌های فعال به موش‌هایی انفعالی تبدیل شدند.

تحقیقات قبلی روی نقش باکتری‌ها بر رشدمغز در اوایل زندگی انسان متمرکز بود.

اینک تحقیقات انجام شده نشان داد باکتری‌ها می‌توانند باعث ایجاد تغییراتی در رفتار هم شده و مبنایی برای درمان اختلالات رفتاری خصوصا اختلالاتی که مربوط به شرایط معده‌ای ـ روده‌ای است، باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد